Mobilni uređaji izvor DDoS napada

Prema tvrtki Prolexic Technologies, kada se promatraju slučajevi napada na tvrtke, zabilježen je porast DDoS napada koji potječu s mobilnih uređaja.

Tvrtka Prolexic Technologies inače je specijalizirana za zaštitu od DDoS napada (distribuiranih napada uskraćivanjem usluge). Po podacima za četvrti kvartal 2013. godine, može se vidjeti da mobilne aplikacije imaju značajnu ulogu kod takvih napada; zabilježen je porast napada od 26%. Podaci su prikupljeni od Prolexicovih klijenata.

Analizom napada koji je pogodio jednu međunarodnu financijsku tvrtku utvrđeno je postojanje AnDOSid Android aplikacije koje može aktivirati napad zagušenjem računalnih sustava HTTP POST pozivima. Aplikaciju je vrlo lako pronaći na internetu te instalirati na svoje mobilne uređaje.

Vjeruje se da bi  desktop aplikacije specijalizirane za DDoS napade, poput Low Orbit Ion Canona (LOIC), mogle uskoro dobiti i svoju mobilnu inačicu.

Također kod mobilnih uređaja nemoguće je ne utjecati na legalan promet zbog toga što mobilne mreže koriste proxy poslužitelje te zbog teškog procesa blokiranja izvornih IP adresa.

Izvor: Bug.hr

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 20 Januar 2014 19:24
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS