Ne predaje se stari Windows XP, sigurnosna nadogradnja do 2015

Windowsi XP će do jula sljedeće godine nastaviti dobivati nove definicije virusa i drugih prijetnji. To je jedina podrška koja će ostati za sustav nakon aprila 2014.

U Microsoftu su odlučili produžiti sigurnosnu nadogradnju sada već prastarih Windowsa XP do 2015. godine. Nadogradnje i sva druga podrška za Windowse su trebali prestati 8. aprila ove godine, ali broj računara na kojima se oni još nalaze uvjerio je Microsoft da im i dalje treba dio podrške.

Naime, skoro 30 posto desktop računara još ima XP verziju Windowsa, navodi se u pokazateljima Net Applicationsa, piše BBC.

Microsoft je na svom blogu objasnio kako će nakon aprila jedina podrška biti ova sigurnosna, što će uključivati podatke o malicioznim programima. To bi Windowsima trebalo pomoći u otkrivanju virusa i drugih prijetnji, a takva podrška trajat će do 14. jula sljedeće godine.

Nadogradnje se odnose na Security Essentials alat te mnoge poslovne alate koji se koriste u zaštiti računara. Iz Microsofta upozoravaju da je učinkovitost ovakvih alata na sustavima u zalasku ograničena te da je najbolje rješenje korištenje modernog softvera i hardvera spremnog na zaštitu.

Izvor: 24sata.hr

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS