Spiceworks u svoju mrežu integrirao sustav za obavještavanje o prijetnjama

Spiceworks je integrirao AlienVault-ov sustav za sigurnosna upozorenja u najnoviju verziju svoje društvene mreže i u skup alata namijenjenih IT profesionalcima.

Nova mogućnost obavještavanja o prijetnjama se temelji na Open Threat Exchange (OTX) bazi podataka, koja u realnom vremenu nudi informacije o svim poznatim sigurnosnim pitanjima, a cilj ove značajke je lakša identifikacija i ublaživanje prijetnji s kojima se suočavaju korisnici mreže.

AlienVault-ov predsjednik za upravljanje proizvodima Russ Spitler je izjavio da u današnje vrijeme sama tehnologija nije dovoljna u borbi protiv prijetnji s kojima se sada suočavaju organizacije svih vrsta i veličina. Integracijom AlienVault Labs sustava i sustava koji putem OTX baze ažurira informacije o prijetnjama, omogućuje se milijunima korisnika mreže Spiceworks uvid u opasnosti koji bi mogle utjecati na njihovo poslovanje, te im ujedno pruža informacije o tome kako provesti preventivne mjere zaštite.

Znanje je moć

Spiceworks ima više od 4 milijuna korisnika širom svijeta, a ovu mrežu još nazivaju i IT Facebookom. Platforma je potpuno besplatna, a održava se uz pomoć oglašavanja, te kombinira aplikacije za mrežno upravljanje s online zajednicom.

AlienVault održava najveću svjetsku crowd-sourced bazu podataka za informiranje o cyber prijetnjama. Richard Kirk iz AlienVaulta objasnio je da OTX baza prikuplja podatke iz individualnih AlienVault instalacija, a zatim sustav analizira taj skup podataka i vraća ga natrag, kako bi se ti podaci mogli automatski instalirati i koristiti za upravljanje prijetnjama.

Kao rezultat tog partnerstva, Threat Alarm sustav će stalno nadzirati Spiceworks mrežu i tražiti konekcije koje su povezane s malicioznim hostovima, te će ako se pronađe problem aktivirati upozorenje unutar platforme.

Izvor: ICT Business

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS