Upozorenje Snowdena: Prosječna šifra se može probiti za manje od sekundu

Računarima koje koriste hakeri treba manje od jedne sekunde da probiju klasičnu lozinku od osam znakova, ali poznati "zviždač" ima savjete kako se zaštititi.
 
Većina korisnika interneta svjesna je mjera sigurnosti koje treba poduzeti kako bi zaštitili sve veće količine povjerljivih informacija koje o sebi ostavljaju na mreži, međutim, istraživanja pokazuju kako su prelijeni da bi nešto poduzeli.
 
Korištenje lozinke poput '12345' ili 'lozinka' se ne odnosi samo na informatički slabo pismene. Hakerski upad u kompaniju Sony prije nekoliko mjeseci otkrio je da su lozinke za pristup raznim važnim informacijama i servisima držali u mapi nazvanoj - Lozinke!
 
Edward Snowden je objasnio kako računaru treba manje od jedne sekunde da 'probije' prosječnu lozinku od osam znakova. Kao savršene lozinke Snowden savjetuje one koje nisu jedna riječ nego fraza i to fraza koje se neko ne bi sjetio isprve. Ako se takvoj frazi dodaju brojke i poneki interpunkcijski znak, dobije se savršena lozinka poput, kako kaže Snowden - margaretthatcherje100&seksi.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS