Zloćudne aplikacije najčešće zabilježene u Turskoj

U zadnjem izvješću koja redovno objavljuje Microsoftov centar zaštitu od zloćudnih aplikacija (Microsoft Malware Protection Center - MMPC), tvrdi se da je Turska zemlja u kojoj se zloćudne aplikacije najčešće pojavljuju.

Prema izvješću razina pojavljivanja zloćudnih aplikacija je postotak računala koja su zabilježila barem jedan slučaj identifikacije zloćudne aplikacije. Ta mjera obuhvaća šest kategorija: miješanu kategoriju trojanaca, crva i exploita, zatim alata za preuzimanje i ubacivanje trojanaca, kategoriju virusa, alata za nadzor, alata za otuđenje lozinki te kategoriju stražnjih vrata.

Turska je u ovim kategorijama pri vrhu ili vodeća daleko iznad drugih zemalja. Turska je na prvom mjestu zajedno s Indijom po broju identificiranih virusa, a zajedno s Rusijom dijeli treće mjesto iza vodećih Indije i Brazila u broju identificiranih kradljivaca lozinki i alata za nadzor sustava. Samo je Kina zabilježila više slučajeva stražnjih vrata. Turska je vodeća u broju zabilježenih trojanaca, crva, exploita te alata za preuzimanje i ubacivanje trojanaca.

Na primjer, u odnosu na Rusiju koja je na drugoj poziciji s 23,6 % zabilježenih trojanaca, Turska je zabilježila 30,6 % slučajeva trojanaca. U slučaju crva Turska je zabilježila 21,4 % slučajeva, dok je Indija druga s 18 % slučajeva.

Izvor: Bug.hr

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 30 Decembar 2013 22:07
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS