GDV poziva regionalna udruženja, regulatore i osiguratelje na radionice

Njemačko udruženje osiguratelja (German Insurance Association GDV) u Sarajevu će 10. i 11. lipnja, kao dio popratnih događanja 26. Susreta osiguravača i reosiguravača Sarajevo - SorS 2015, održati dvije iznimno zanimljive radionice.

 Iz Njemačkog udruženja osiguratelja pozivaju udruženja osiguratelja iz regije, regulatore, predstavnike osiguravajućih društava, ali i ostale sudionike na tržištu iz cijeloga Zapadnog Balkana da sudjeluju na radionicama na kojima će razmijeniti iskustva o nadolazećim europskim regulatornim zahtjevima koji očekuju osigurateljnu industriju. Tehnički organizator radionica je tvrtka Tectus d.o.o. iz Zagreba, a medijski pokrovitelj Svijet osiguranje.

U hotelu Bristol tako će Njemačko udruženje osiguratelja najprije u suradnji sa stručnjacima s osigurateljnog tržišta na Zapadnom Balkanu organizirati tehničku radionicu čiji će fokus biti na različitim aspektima osigurateljnog poslovanja, osiguranje imovine, autoosiguranje, distribucijske kanale i bankoosiguranje. Glavni cilj te radionice, namijenjene predstavnicima osiguravajućih društava SEE regije, je razmijeniti iskustva s Njemačkim udruženjem osiguratelja. Ta će se radionica održati 10. lipnja od 12.45 do 18 sati. S obzirom na to da je ograničen broj mjesta na 50, organizatori napominju da je potrebno na vrijeme se prijaviti na web stranici www.sors.ba. 

 Nakon kratkog predstavljanja njemačkog tržišta osiguranja, koje će prezentirati Thomas Ilka, član Upravnog odbora GDV-a, sudionici će dobiti uvid u iskustva njemačkih osiguratelja u obradi i likvidaciji šteta u imovinskim osiguranjima, te troškovima privatnih i komercijalnih rizika. Slijedi prezentacija aktualne statistike, a naposljetku će biti riječi i o distributivnim kanalima i utjecaju zakonskih promjena koje dolaze iz nove EU regulative, a naglaskom na bankosiguranje. Na kraju radionice ostavljeno je dovoljno vremena za pitanja i razmjenu iskustava.

 Idućeg dana, 11. lipnja, na rasporedu je zajednički sastanak Njemačke udruge osiguratelja i   nadležnih regulatora s predstavnicima svih udruženja osiguratelja Zapadnog Balkana i njihovih nadzornika. Ta radionica za cilj ima aktivnu diskusiju o mogućoj budućoj suradnji između GDV-a i osigurateljnog tržišta na Zapadnom Balkanu. Susret traje od 15 do 17 sati, a predviđen je za 25 sudionika. Uz kratko predstavljanje GDV-a i kratko predstavljanje ostalih sudionika koji će biti prisutni na radionici, međunarodne aktivnosti predstavit će njemački nadzornik BaFin. Bit će i govora o njemačkom zakonu o ugovorima o osiguranju, a otvorit će se i rasprava o izazovima europskoga osigurateljnog tržišta u okviru razvoja supervizije te šansama za suradnju njemačkih osiguratelja i osigurateljne industrija Zapadnog Balkana. Moderator će biti Michael Theilmeier, dopredsjednik Gen Rea i predsjednik GDV-ova Odbora za središnju i istočnu Europu.

Obje radionice su besplatne, a zbog ograničenog broja sudionika, bilo bi dobro da se što prije prijavite na radionice ako teme smatrate korisnima i interesantnima.

Inače, Njemačko udruženje osiguratelja (German Insurance Association GDV) predstavlja interese njemačkih privatnih osiguratelja. Okuplja 460 tvrtki članica koje nude osigurateljno pokriće privatnim i korporativnim klijentima putem 427 milijuna osigurateljnih ugovora. Njemačka osigurateljna industrija jedna je od najvećih institucijskih investitora i znatno pridonosi njemačkom gospodarstvu zapošljavajući 547.600 ljudi direktnim ili indirektnim putem.  Više o radionicama i predavačima možete pročitati na web stranicama SorS-a www.sors.ba

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS