Video aplikacija osiguravajuće kuće za procjenu štete

Poznata američka osiguravajuća kuća Esurance lansirala je besplatnu aplikaciju za pametne Android i iOS telefone koja će znatno ubrzati proces procjene prilikom šteta na automobilima nakon prometnih udesa.

Uobičajeno je da nakon prometne nesreće pozovete osiguravatelja koji će poslati svojeg procjenitelja, koji će utvrditi razmjere štete, nakon čega će osiguravajuća kuća kontaktirati neku od radionica i potom vam poslati svoju procjenu o visini svote koju će vam odobriti za popravke.

Ova aplikacija pod nazivom Video appraisal (video procjena) funkcionira na taj način da zakažete video chat s osiguravateljem, a tada ćete prema uputama operatera snimati mjesta na kojima je došlo do štete na vašem automobilu. Nakon toga će operater odmah kontaktirati radionicu i vrlo brzo vam poslati procjenu štete, nakon čega možete odvesti automobil na servis.

Za korištenje aplikacije pametni telefon mora imati iOS 7 ili Android 4.0 (ili noviji) operativni sustav, prednju i stražnju kameru s autofokusom, te Wi-Fi ili LTE povezivost, a u izradi je aplikacija za Windows Phone uređaje i tablete.

Nije nam poznato hoće li Esurance ponuditi licencu svoje aplikacije drugim osiguravajućim kućama, pa nismo sigurni hoće li ovo jednog dana funkcionirati i kod nas.

 

Zadnji put promjenjen srijeda, 19 Mart 2014 08:43

Medij

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS