Facebook uvodi nova pravila

Facebook je ponovo promijenio neka pravila kada je riječ o sadržaju koji je zabranjen za objavljivanje na popularnoj društvenoj mreži.
 
Nova pravila sada imaju posebnu rubriku pod nazivom ”opasne organizacije”. One detaljnije preciziraju koji tip golotinje je prikladan, a koji nije za objavljivanje. Facebook je takođe objavio da će nova uputstva omogućiti još veću jasnoću kada su u pitanju neke dileme koje su do sad postojale.
 
Novi vodič će biti dostupan na zvaničnim stranicama ove društvene mreže, a biće poslat svima onima koji prijave nepoželjni sadržaj.
 
Monika Briket, šefica politike upravljanja sadržajem u Facebook-u kaže da je novi vodič izrađen kako bi objasnio korisnicima zašto se neki prijavljeni sadržaji brišu, a neki ne.
 
Novi vodič sada u bazi podataka ima 2.500 riječi što je skoro tri puta više nego do sada, a posebno je unaprijeđen dio koji se odnosi na golotinju. Facebook sada eksplicitno navodi da su zabranjene fotografije zadnjice i ženskih grudi na kojima se vide bradavice. S druge strane Facebook je objavio kako će uvijek dopustiti fotografije ”žena koje doje svoju djecu ili pokazuju svoje grudi nakon zahvata mastektomije.”
 
Nova pravila podržali su i iz Instituta za internet sigurnost porodice ali dodaju da Facebook još uvijek ne čini dovoljno da bi zaštitio djecu od mogućnosti gledanja uznemirujućeg video sadržaja.
Zadnji put promjenjen subota, 28 Mart 2015 01:43
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS