Google je „prilično siguran“ da su vaši podaci sigurni

Prema izjavi izvršnog predsjednika Google Erica Schmidta, internetski div Google je „prilično siguran“ da su vaši podaci sigurni. Podsjetimo, Google je unaprijedio proces enkripcije koji koriste kako bi informacije svojih korisnika bile sigurne, a doznaje se i kako je Google već bio u procesu nadogradnje svojih sistema i enkripcija kada je Edward Snowden izašao u javnost sa saznanjima o špijunaži američke sigurnosne organizacije NSA.

Nakon što je Snowden javnosti iznio saznanja i podatke o špijuniranjima provođenim diljem svijeta, uključujući i one o špijuniranju nekih od najmoćnijih dužnosnika svijeta kao što je kancelarka Njemačke Angela Merkel, Google je navodno uložio dodatne napore kako bi se proces nadogradnje dodatno ubrzao.

Schmidt je također rekao kako je Kina napala Google 2010. godine, te NSA u 2013., no da je prilično siguran da su informacije koje posjeduje Google trenutno sigurne. Prema Schmidtu, Google ulaže iznimno velike napore kako bi učinio podatke svojih korisnika sigurnima, no da jednom kad se napravi objava nečega na internetu, zapravo nikada ne nestaje.

Izvor: ICT Business

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS