Pet znakova koji pokazuju da ste ovisni o smartfonu

Nemojte odmah skočiti i reći da to nije moguće. Da ste vi prvi koji niste ovisnik o smartfonu.  Možda je to upravo tako ali ipak provjerite koji znakovi mogu ukazati da je netko u vašoj blizini ovisnik.

Prvi znak je tjeskoba, paničarenje ako smartfon nije očima na vidljivom mjestu ili u rukama.

Drugi znak: Ne slušanje sugovornika tijekom razgovora. Nema se pojma što priča druga strana jer sva koncentracija je usmjerena na aktivnosti koje se dešavaju na zaslonu smartfona. Također dok jedna osoba priča, vi li netko, uredno tipkate poruke ili klizite prstima po zaslonu čitajući neku vijest ili jednostavno zovete nekog i krenete pričati.

Treći znak: Slanje tekstualnih ili IM poruka svakih nekoliko minuta, od kada se otvore oči dok glava ne padne na jastuk, ili cjelodnevno piskaranje na Twitteru bez obzira na tematiku, jer vi ili netko drugi se razumije u sve i o svemu ima svoje mišljenje.

Četvrti znak: Stalne provjere je li netko nešto napisao, nadodao, komentirao na Twitteru ili Facebooku, jer tragedija bi bila da nešto nekome promakne.

Peti znak: Nakon 10 minuta javlja se unutarnji znak dosade ako razgovor nije vezan uz smartfone, i tada nastupa ignoriranje svih subjekata i objekata u okolini osim osobnog smartfona.

Izvor: Računalo.com

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS