Da li ste znali da je Hyundai-Kija peta automobilska sila u svijetu?

Peta najveća automobilska tvrtka, odmah iza Toyote, GM-a, Forda i Audi-VW-a nudi lijepo dizajnirane automobile visoke kvalitete, s duljim garancijama od ostalih proizvođača na tržištu.

Najstariji Britanski automobilski magazin, Autocar, proglasio je Hyundai-Kiju ‘Automobilskim proizvođačem godine’ na svojoj godišnjoj dodijeli nagrada, održanoj u Londonu. Godišnja dodjela nagrada Autocar u svijetu je poznata kao najprestižnija svečanost automobilske industrije u Europi, gdje je također službeno proglašen pobjednik nagrade Europski auto godine (Car of the Year - COTY).

Zajednička kompanija Hyundai-Kija polako je ostvarila reputaciju istočnih proizvođača, koje donose napredne i hrabre dizajnerske koncepte, kao nekada Citroёn u Europi. Gradili su odvojene tvornice za Hyundai i Kiju u troškovno povoljnijoj istočnoj Europi, u isto vrijeme održavajući proizvodnju pogodno namještenih motora i mjenjača.' Nakon spajanja poduzeća u 1998, Hyundai-Kia trenutačno dominira domaćim Korejskim automobilskim tržištem sa 80% udjela.

Ove godine postali su peti najveći proizvođač automobila, prema Automobilskim novostima u SAD-u (Automotive News in the US). S pogonima u sjevernoj Americi, Kini, Europi i drugim lokacijama uključujući Rusiju, Bliski istok i jugoistočnu Aziju, Hyundai-Kia popela se na sam vrh najvećih svjetskih automobilskih tvrtki u manje od 50 godina. Obadvije tvrtke počele su proizvoditi automobile u 1960-ima, a svoje proizvode nisu izvozile prije 1980-tih.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS