Facebook mijenja postavke privatnosti

Facebook planira uvesti još novih opcija za privatnost, kako bi korisnici te društvene mreže što bolje znali s kim i kako dijele sadržaj online. Dio korisnika je nove mogućnosti već dobio, no službeno se stvari odvijaju kao i do sada - u tjednima koji slijede ili nikad, ovisno o reakcijama.

Među novim opcijama će se pojaviti i detaljniji odabir s kime se status, fotografija i drugi sadržaj dijeli. Do sada je stvar bila relativno jednostavna zbog korištenih riječi - Public, Friends, Only Me ili Custom. Ipak, stiže redizajnirani izbornik s još boljim opisima poput 'Anyone on or off Facebook' ili 'Your friends on Facebook'.

Na mobilnim aplikacijama će se sad slične ili iste opcije ponuditi - ali u vrhu ekrana uređaja, kako bi bilo što jasnije da korisnik može utjecati na širinu publike s kojom dijeli određeni sadržaj. Cover fotografije su ponešto kaotične kategorije. Dok su ranije sve bile javne po unaprijed određenoj opciji, sada će se moći i sakriti od očiju drugih.

Ponešto nejasna je bila i situacija gdje bi drugi korisnici, npr. prijatelji podijelili s drugima naš sadržaj. Lako je bilo upitati se - tko onda to vidi? Facebook planira detaljizirati sve opcije posebnim obavijestima unutar društvene mreže u tjednima koje slijede.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS