Android privlači najviše zloćudnog softvera !

Gotovo 14% aplikacija za Android koje su bile analizirane sadržavalo je zloćudni kodAndroid ne dominira samo tržištem pametnih mobilnih telefona, već je uvjerljivo vodeći i prema količini zloćudnog softvera koji napada mobilne uređaje, ističe se u rezultatima istraživanja tržišta F-Secure.

Analizirajući zloćudni softver otkriven u prvom kvartalu ove godine, F-Secure je ustanovio kako je Android meta napada u 275 od 277 "obitelji prijetnji". S druge strane, iOS i Symbian svaki su meta samo jedne obitelji prijetnji, navodi F-Secure u svojem izvješću "Q1 2014 Mobile Threat Report".

U svojoj potrazi za zloćudnim softverom F-Secure analizira uzorke aplikacija iz trgovina aplikacija, raznih foruma i drugih lokacija na Internetu. Bilo koja aplikacija zaražena zloćudnim softverom svrstana je u određenu "obitelj" na temelju zajedničkog izvornog koda i ponašanja.

Također se navodi kako gotovo 14% aplikacija za Android koje su bile analizirane sadržavalo zloćudni kod, a među njima je najveći broj "trojanskih konja" koji pokušavaju poslati tekstualne poruke, ukrasti podatke, ili presnimiti još aplikacija na korisnikov uređaj.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS