Facebook: Plaćanje putem poruka

Korisnici treba da kliknu na oznaku "$" koja se sada pojavljuje u Messengeru i da zatim ukucaju iznos koji žele da prenesu na drugog korisnika.
 
U oktobru prošle godine pojavili su se navodi da će Facebook uvesti plaćanje putem poruka. Danas je kompanija potvrdila ove navode, predstavljajući novu odliku na Facebook Messengeru koja omogućava korisnicima da šalju i primaju novac bez nadoknade.
 
Korisnici treba da kliknu na oznaku “$” koja se sada pojavljuje u Messengeru i da zatim ukucaju iznos koji žele da prenesu na drugog korisnika. Iz kompanije Facebook navode da se novac šalje odmah, iako može da prođe nekoliko dana dok se iznos ne pojavi u vašoj banci, prenosi telegraf.
 
Kompanija navodi da je dosta vremana utrošeno kako bi se omogućila bezbjedna transakcija kroz ovaj sistem.
 
"Koristimo sigurne sisteme koji šifruju vezu između vas i Facebooka kao i infomacije o kartici kada nas pitate da ih čuvamo za vas", navode u kompaniji.
 
Kompanija je takođe poručila da će o bezbjednosti ovih transfera brinuti novi tim.
 
"Sistem plaćanja je u sigurnom okruženju koji je odvojen od ostalih djelova Facebook mreže i dobiće posebnu kontrolu i posmatranje. Tim za brobu protiv prevara nadgledaće sve sumnjive aktivnosti kako bi nalozi bili sigurni", dodaju iz Facebooka.
Zadnji put promjenjen subota, 28 Mart 2015 01:43
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS