Google balonima širi dostupnost interneta

Čini se kako za Google nema prepreka kad je u pitanju dostupnost interneta. Očekuje se kako će uskoro imati cijeli niz visinskih balona pomoću kojih će milijarde ljudi moći pristupiti internetu. Područje južne hemisfere je odabrano za ovaj vrlo zanimljivi projekt koji se još naziva i Projekt Loon.

Astro Teller, šef Google X laboratorija, koji obavlja Googleovo istraživanje u područjima kao što su self-vožnje automobila, rekao je kako je tvrtka ostvarila napredak što se tiče Projekta Loon. Ovaj projekt je još predstavljen u lipnju prošle godine, a baloni su testirani u SAD-u, Novom Zelandu i Brazilu.

Baloni lete na solarni pogon do visine od 60.000 metara i mogu ostati u zraku duže od 100 dana. Za sada Google nije otkrio čiju opremu koriste za ovakav vrlo tehnološki sofisticiran projekt. Baloni omogućuju pristup pomoću LTE tehnologije, veza djeluje do 22 megabita u sekundi za fiksnu antenu ili 5 Mbps kada su u pitanju mobilni uređaji.

Opet se pokazalo kako je Google uvijek prvi kada treba ponuditi nešto novo i inovativno i kako za njih nema granica. Visinski baloni za pristup internetu pokazuju kako ne postoje prepreke za pristup internetu, nego treba samo dovoljno znanja i volje da se napravi jedan ovako koristan projekt.

Izvor: ICT Bussines

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS