Ovim aplikacijama zaštitit ćete svoj pametni telefon

Operativni sustav Android lako je mijenjati i prilagođavati, ali i iskoristiti za hakerski napad na vaš mobitel ili tablet. Evo nekoliko aplikacija za obranu i zaštitu.

Potpuno besplatan paket aplikacija nudi mnoge sigurnosne značajke, poput brisanja i zaključavanja uređaja na daljinu, upravljanja aplikacijama i baterijom, surfanja webom u sigurnom modu te antivirusnu zaštitu. Nedostaje mu jedino program za stvaranje sigurnosne kopije (backupa), no i njih ima napretek.

Bitdefender Mobile Security & Antivirus

Ima sve značajke koje biste očekivali od vrhunske sigurnosne aplikacije za Android: preglede (skeniranje) na zahtjev, automatski pregled svake nove instalirane aplikacije, alate za zaštitu od lopova i sigurno surfanje webom, podatke o reputaciji aplikacija... Fokus je na sigurnosti koja se oslanja na servis u računalnom oblaku. Može se besplatno isprobati..

Lookout Security & Antivirus Premium

Nudi solidnu zaštitu protiv malvera i alate protiv krađe, kao i agresivnih oglasa, a poznato je da izdaje rješenja za sigurnosne probleme pronađene u Androidu i prije no što izađu zakrpe za taj operativni sustav. Možete ga besplatno isprobati, poslije čega će vam ponuditi i mogućnost daljnjeg besplatnog korištenja u smanjenom obimu. Košta 2,99 dolara mjesečno, odnosno 29,99 dolara godišnje.

LastPass Password Mgr Premium

Osim što u nju možete pohraniti lozinke, pobrinut će se i za bilješke te ispunjene obrasce, a možete i stvarati nove koji će se sinkronizirati sa svim uređajima pogonjenim Androidom koje koristite. Povezat će se i s preglednikom koji koristite kako bi olakšala i ubrzala autorizaciju. Nakon besplatnog probnog razdoblja košta dolar mjesečno.

Mr. Number-Block

Besplatna aplikacija koja će blokirati nepoželjne pozive i SMS-ove, prema broju ili pozivnom broju. Možete ih i prijaviti kao spam.

Orbot: Proxy s Torom

Tor, kao što vjerojatno znate, omogućava pristup takozvanoj Tamnoj mreži (Dark Web). No ujedno služi za anonimno surfanje internetom. U kombinaciji s posebnim preglednikom, Orbot će vas spojiti s Torom za nekoliko sekundi. Besplatan je.

Hotspot Shield VPN for Android

Besplatna inačica VPN usluge za Android namijenjena stolnim računalima u nekoliko će koraka enkriptirati vaš internetski promet i preusmjeriti ga kroz poslužitelje ponuđača usluge, a oni će ga držati podalje od radoznalih očiju. Dobro ga je koristiti ako provjeravate stanje na bankovnom računu ili pristupate drugim osjetljivim podacima putem javne wi-fi mreže (recimo, u kafiću).

Izvor: PC Mag

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 24 Mart 2014 12:29
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS