Šta uraditi sa starim mobitelom?

Prije ili kasnije, doći će vrijeme za nabavku novog pametnog telefona. Ako ste bili pažljivi prema starom uređaju, vjerojatno će u tom trenutku biti još uvijek u dobrom stanju. Što ćete s njim nakon što kupite novi?Možete ga, naravno, dati u reciklažu, pokloniti, ostaviti negdje neka skuplja prašinu... No zašto ga ne biste iskoristili kad je već tu?

Evo za što, recimo, može poslužiti.

Daljinski upravljač
Postoje brojne aplikacije pomoću kojih možete pametni telefon pretvoriti u univertalni daljinski upravljač za TV, PC, DVD player, programe poput iTunesa.... Među njima su, recimo, Retune, Unified Remote, Power DVD i drugi.

Budilica
OK, imat ćete je i u novom mobitelu. Ali ako imate stari pri ruci, montirajte ga na dock i pretvorite u moćnu budilicu uz pomoć aplikacija kao što su Timely, Wake Up idoubleTwist Alamar Clock.

Igraća konzola
Ako nije stariji od nekoliko godina, smartphone vjerojatno ima dovoljno dobar procesor, na kojem se može vrtjeti igre. Spojite ga kao vanjski gamepad ili joystick, spojite ga na TV i igrajte.

Vanjska memorija
Imate podatke za pohranu, ali ne vjerujete baš servisima u računalnom oblaku? Pretvorite dobri stari smartphone u prijenosni čvrsti disk i čuvajte na njemu podatke pomoću aplikacija kao što su Servers Ultimate, FTP Server ili WebDAC server.

Izvor: Android Pit

Zadnji put promjenjen četvrtak, 27 Februar 2014 16:16
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS