Osiguratelji za odštetu rezervirali 300 miliona dolara

Njemačka avio kompanija Lufthansa izvijestila je jučer da su osiguravajuća društva rezervirala 300 miliona dolara za pad aviona njemačkog Germanwingsa u francuskim Alpama, u kojem je stradalo 150 ljudi.
 
Taj iznos obuhvaća finansijsku naknadu porodicama poginulih i trošak srušenog Airbus A320, vlasništvo diskontnog prijevoznka Germanwingsa, izjavila je za agenciju AFP glasnogovornica krovne grupe Lufthansa, potvrdivši time izvješće njemačkoga poslovnog dnevnika Handelsblatt. Aktuelna kataloška cijena tog tipa aviona iznosi 93,9 miliona dolara.
 
Prema pisanju njemačkog lista, konzorcij osiguratelja predvodi njemački Allianz. Pali zrakoplov Germanwingsa letio je na relaciji Barcelona -Duesseldorf i srušio se u francuskim Alpama. Istražitelji su na temelju uvida u zapis u crnoj kutiji zaključili da je kopilot Andreas Lubitz po svemu sudeći zaključao vrata kokpita kako bi onemogućio povratak kapetana i potom zrakoplovom udario u planinu.
 
U ponedjeljak je poslovni direktor Germanwingsa Oliver Wagner istaknuo da će kompanija odmah isplatiti obiteljima svih stradalih naknadu od po 50 000 eura, dodavši da će taj iznos biti uključen u konačni sporazum o naknadi.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS