Opljačkao banke pa pozirao s oružjem na Facebooku

Pljačkaš banaka pronađen je zahvaljujuću njegovom profilu na Facebooku na kojem je pozirao s oružjem koje je koristio u pljačkama.

Selfie fotografije toliko su postale popularne da im ne mogu odoljeti narko bande u Meksiku i brojni kriminalci koji na Facebooku, Instagramu ili YouTubeu poziraju s oružjem s kojim su počinili kaznena djela ili s plijenom kojeg su se dokopali tijekom pljački, a često su i uhićeni upravo zbog njihovih aktivnosti na društvenim mrežama.

Još jedan takav slučaj zabilježen je prošlog tjedna u SAD-u – policija je istraživala dvije pljačke banaka u Michiganu koje su počinjene krajem veljače i jednu pljačku s početka ožujka, a osumnjičenik za ova kaznena djela uhićen je nakon što je policajac naišao na njegove selfie fotografije na Facebooku – osim što izgleda slično kao i osoba koju su snimile nadzorne kamere (pljačkaš je nosio zimsku kapu), on je na fotografijama čak pozirao s oružjem koje je korišteno u tim pljačkama banaka te je imao i istu odjeću.

Policajac koji je naišao na Facebook stranicu 21-godišnjeg Julesa Bahlera (na Facebooku koristi ime King Romeo), o tome je obavijestio FBI koji se odmah bacio u akciju te su ga sačekali ispred kuće i pretražili njegov automobil u kojem su pronašli oružje s kojim je pozirao na Facebooku.

On je odmah uhićen, a na Huffington Postu prenose kako je u zatvoru priznao sve tri pljačke te je pristao na pretres svoje kuće u kojoj je pronađena odjeća koju je koristio u pljačkama. Bahler je optužen za pljačke banaka, nošenje i korištenje vatrenog oružja te ga očekuje suđenje i vjerojatno zatvorska kazna. 

Izvor: Dnevnik.hr

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS