U toku akcija kodnog naziva "Sigurnost" u BiH, uključeno preko 2000 policajaca

Akcija kodnog naziva “Sigurnost” je počela jutros u šest sati. Uhapšene osobe sumnjiče se za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom drogom, ucjenama, kamatarenjem i drugim kaznenim djelima.

Akcija je usmjerena protiv grupa i pojedinaca nosilaca teškog i organizovanog kriminala. I okviru akcije, kako je saopćeno iz FUP-a, trenutno se vrše pretresi na preko 150 lokacija.

Federalna uprava policije zajedno sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova od jutros na području Federacije Bosne i Hercegovine provodi opsežnu operativnu akciju kodnog naziva „Sigurnost“.

Akcija je usmjerena protiv grupa i pojedinaca nosilaca teškog i organizovanog kriminala.  I okviru akcije, kako je saopćeno iz FUP-a,  trenutno se vrše pretresi na preko 150 lokacija.

Akcija se provodi pod nadzorom nadležnih kantonalnih tužiteljstava u koordinaciji Federalnog tužiteljstva, kao i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Akcija je rezultat višemjesečne istrage, te zajedničkih i sinhronizovanih aktivnosti svih policijskih organa u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Iz FUP-a su saopćili da će više informacija o akciji biti dostupno u toku dana.

Izvor: Anadolija

 

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 03 Mart 2014 12:14
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS