Da li je HAARP u Srbiji krivac za poplave na Balkanu - pogledajte?

Program HAARP čini mnoštvo nizova radiotransmitera ogromne snage i odgovarajućih instrumenata za detekciju. Točnije sadrži preko 180 antena smještenih na nekoliko hektara. HAARP je smješten blizu Gekone, jedne zabačene lokacije na Aljasci ali i u Srbiji.

U Srbiji 3. srpnja 2012. je aktiviran IHY sistem (potprojekat specijalnog američkog sistema antena HAARP – elektronski akcelerator magnetnih valova), koji se koristi u vojne i naučne svrhe, a za koji je nadležan američki univerzitet Stanford. Ironično je to što se u opisu ovog projekta nalazi podatak da taj napredni sistem može da bude koristan srednjoškolcima i studentima prirodnih nauka za razna istraživanja, a samo nekoliko redova kasnije piše da nadgleda komunikaciju među podmornicama?!

Ovi moćni transmiteri svakodnevno, u kontinuitetu, odašilju preko 3.000.000 watt-a koristeći 6 generatora jačine 3,6 tisuća konjskih snaga.

To je 100 puta snažniji odašiljač od onih kakve na primjer, u Europi koristi TV BBC. Ipak, pulsna energija koju odašilje HAARP može biti i više desetina tisuća puta jače. Tvorac ovog demonskog čuda je dr Bertran Istlund sa Univerziteta Kolumbija , a prvi izgrađen odašiljač na Aljasci isproban je još 1996. i to vrlo uspešno, na snazi od oko 20 milijardi watta. Američki Senat svake godine odobrava u prosjeku 20 milijardi dolara za usavršavanje sistema HAARP.

Na site-u VLF Field Sites se nalazi aktivna mapa sa položajem antene HAARP-a koja se nalazi u mjestu Beljina kod Beograda malo iza Barajeva.

Za ovu antenu se na site-u čas navodi malo da je linijski pojačivač, te malo da je to linijski prijemnik.

Ovaj sistem ima višestruke funkcije i mnogo jer više od izučavanja fenomena polarne svjetlosti i radio komunikacija, kako tvrde zvaničnici istraživačkog ‘Geofizičkog instituta na Aljasci’ i njihovi financijatori – Ratna mornarica i Ratno zrakoplovstvo SAD-a.

Vojska SAD-a je sa HAARP-om postavila slijedeće ciljeve:

- komuniciranje sa podmornicama u velikim dubinama oceana, pomoću radijacija ekstremno niske frekcvencije (ELF)

- prodiranje na isti način u zemljino tlo, radi pretraživanja skrivenih tunela, ili podzemnih skrovišta od vojnog interesa

- zaštita teritorije Amerike od neprijateljskih aviona i interkontinentalnih balističkih projektila

- uništavanje neprijateljskih satelita

- raspoznavanje vrsta projektila koji se približavaju američkoj teritoriji

- ometanje i apsolutno onemogućavanje komunikacija na određenim područjima

- mjenjanje kemijske strukture viših slojeva atmosfere, odnosno programiranje klime na željenom dijelu planete (nema više nikoga ko se ne pita; ‘Šta se to dešava sa klimom? Sada znate odgovor. )

- izazivanje zemljotresa

- kontrola mentalnih funkcija i reakcija miliona ljudi

- upravljanje zdravljem ljudi i biološkim procesima na Zemlji !!!

 

Seljacima je rečeno da je odašiljač mobilne telefonije mada uopće ne izgleda tako. U drugom slučaju, elektronski sistem koji utiče na promjenu klime postavljen u Barajevu pod izgovorom da na njemu mogu učiti studenti.

 

 

Medij

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS