Otključavanje Android telefona uhom

Preuzmite Android aplikaciju koje će vam omogućiti jedinstveni sustav biometrijske autentifikacije.

Do sada smo već vidjeli brojne sustave za identifikaciju koji se sve više sele na na naše pametne gadgete. Nakon biometrijskih sustava autentifikacije pomoću otiska prsta, uskoro nam stiže i Myris sustav za skeniranje šarenice oka, no to nije sve, jer je tvrtka Descartes Biometrics nedavno na Google Play trgovinu postavila svoju aplikaciju Ergo za otključavanje Android telefona biometrijom uha.

Sustav radi na taj način da korištenjem akcelometra i dodirnog ekrana prepoznaje vaš individualni otisak prislanjanja mobitela na uho, temeljem čega će ustanoviti da se radi upravo o onom uhu koje je pohranjeno u njezinu bazu i potom vam otključati uređaj.

Svoju "ušnu lozinku" kreirate na taj način da prislonite mobitel na uho na isti način kao kad se javljate na poziv i nježno dotaknete uhom sredinu njegovog ekrana. Nakon toga vaš će se "otisak uha" pohraniti, kako biste ovaj neobični biometrijski sustav mogli koristiti umjesto klasičnih lozinki.

Descartes Biometrics tvrdi kako je ovaj sustav jednako pouzdan i jedinstven poput otiska prsta, a aplikacija osim otiska uha u obzir uzima i podatak o načinu na koji korisnik približava mobitel svojem licu, između ostaloga uspoređujući kut pod kojim ga postavljate na uho. Aplikacija radi na Androidu 4.1 ili novijem, a prodaje se po cijeni od 3,99 dolara u Google Play trgovini.

Medij

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS