Facebook štedi novac ekološki prihvatljivim rješenjima

Mark Zuckerberg je na Open Compute konferenciji istaknuo da je Facebook korištenjem Open Compute dizajna prilikom izgradnje njihove infrastrukture, u posljednje tri godine uštedio više od milijardu dolara.

Facebook je Open Compute projekt započeo još u travnju 2011. godine, te je taj projekt prerastao u cijelu jednu industriju koja se bavi proizvodnjom ekološki prihvatljive open source tehnologije koja je dizajnirana za poslužitelje, podatkovne centre i još mnogo toga. Neke od kompanija koje su se priključile ovoj industriji su Intel, AMD, Bloomberg, Box, Cumulus Networks, IBM i Microsoft.

Dok je Open Compute projekt svijetu uštedio mnogo energije, istovremeno je smanjio Facebooku potrošnju energije koju bi kompanija morala platiti. Zuckerberg je ponosno istaknuo da je kompanija ovim projektom u posljednjih godinu dana uštedjela onoliko energije koliko u godinu dana potroši 40 tisuća kućanstava, te da su smanjili emisiju štetnih plinova za onoliko koliko štetnih plinova proizvede 50 tisuća automobila u godinu dana.

Uzimajući u obzir da prosječno američko kućanstvo mjesečno potroši 903 kilovat sata energije,čija je cijena 0,1209 dolara po kilovat satu, dolazimo do nevjerojatnih 52 milijuna dolara koje je Facebook uštedio zahvaljujući Open Compute dizajnu.

Izvor: ICT Business

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS