Swiss Re potiče zaposlenike na smanjenje ugljičnog otiska

Swiss Re produljuje program "COyou2" za iduće sedmogodišnje razdoblje, pri čemu će osigurati širu financijsku pomoć svojim zaposlenicima diljem svijeta kada se odluče za privatne investicije kojima smanjuje vlastiti ugljični otisak. Program će trajati do 2020. godine, a cilj mu je potaknuti svijest o načinima na koje svakodnevni život utječe na okoliš.

Programom se potiču zaposlenici da umjesto automobilom na posao dolaze biciklom, instaliraju energetski učinkovite kućanske aparate, poput stroja za pranje rublje ili hladnjaka, kao i kućansku infrastrukturu poput toplinskih pumpi i slično.

"Zaposlenicima Swiss Rea diljem svijeta isplaćeno je više od 7500 subvencija otkako su pokrenute 2007. godine, što program COyou2 čini uspješnim", kaže Thomas Wellauer, izvršni direktor i član izvršnog odbora Swiss Re grupacije. Dodaje da potiču zaposlenike da sudjeluju u programu kako bi individualno pridonijeli nižim emisijama plinova iz staklenika. Tijekom posljednjih nekoliko godina program "COyou2" je prepoznat i izvan Swiss Re grupacije kao inovativan način povezivanja korporativne strategije i odgovornosti o klimatskim promjenama.

Swiss Re aktivan je u raspravama o klimatskim promjenama proteklih 20 godina i ima razumljivu klimatsku strategiju. U 2003. ta je reosiguravajuća tvrtka bila prva velika financijska kompanija koja je lansirala dobrovoljnu inicijativu za neprekidnim smanjivanjem emisije ugljičnog dioksida u sljedećih deset godina. Tako je od 2003. do lani 56 posto smanjila emisiju ugljičnog dioksida po zaposleniku.

Izvor: Svijet Osiguranja

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS